Relkapeikko löydetään. Fiddling-setä pelästyy.

Aamiaisen jälkeen aamulla lapset kokoontuivat lastenhuoneeseen pitämään hätäkokousta Relkan asiasta. Passu kysyi Siljalta, eikö ne peikkojen ja jättiläisten vaatteet aikanaan löytyneet merenrannalta sellaisesta paikasta, jossa voitaisiin käydä uimassa. Peikot ja jättiläiset olivat kerran olleet uimassa ja Siljan opettaja oli ymmärtämättömyyttään vienyt näiden vaatteet. Lapset olivat vaivoin saaneet ne toimitettua näille takaisin ystävänsä taiteilija Fiddlingin avulla, mutta se on eri tarina se.

Silja myönsi näin olleen ja sanoi jo arvaavansa mitä Passu ajatteli. No mitä, Passu kysyi. Että jos menisimme sinne uimaan ja löytäisimme Relkan sieltä. Just niin, Passu sanoi ja jatkoi, että ruinataan yhdessä isä viemään meidät sinne.

Niin tehtiin ja kun isä oli hetken venkoillut vastaan mutta suostunut sitten ideaan, äitikin innostui lähtemään mukaan. Otettiin oikein tukevat eväät mukaan ja lähdettiin ajelemaan kohti uimarantaa. Silja suositteli tietämäänsä rauhallista paikkaa, joka oli syrjässä vilkkaasta uimarannasta ja sehän sopi vanhemmille. Kun oli saavuttu paikalle asettauduttiin lekottelemaan ja isä rupesi oitis värkkäämään mukaan otetun grillin parissa. Kohta makkarat ja pihvit kärisivät grillin ritilällä. Loistojuttu tuo isän grillausvimma, kuiskasi Silja Lotalle ja Passulle. Onpa kumma jos tuoksu ei houkuttele peikkoja ja jättiläisiä, hän jatkoi.

Lapset söivät makkaraa ja joivat mehua. Sitten he lähtivät muina miehinä kävelemään metsänreunaan. Kohta he kuulivatkin lyhyen vihellyksen erään kiven takaa ja sieltä pomppasi esiin Relkapeikko naama virneessä. Riemukkaiden tervehdysten jälkeen Relka kertoi asiansa. Jättiläiset Väiski ja Valtsu olivat aivan hullaantuneet moottoripyöriin, joita ne olivat nähneet maantiellä. Nyt ne haluaisivat tietää kaiken mahdollisen niiden toiminnasta ja toivoivat peräti voivansa kokeilla sellaisella ajamistakin, mutta se nyt tuskin olisi mahdollista. Kovin vaikealta tämä ongelma lapsista tuntui, mutta he lupasivat yrittää keksiä jotakin. Missä Lerka ja jättiläiset ovat, lapset kysyivät. Relka kertoi niiden olevan ihan lähellä kukkulan takana ja tiirailevat varmaan heitä sieltä. Relka sanoi myös, etteivät jättiläiset halua näyttäytyä, mutta makkaraa niillä teki mieli niin kuin heillä peikoillakin.

Lapset kävivät pyytämässä isältä ruokaa mukaan pikku retkelle, jonka he haluaisivat tehdä metsään. Isä varoitteli heitä menemästä syvälle metsään, mutta reunametsikköön he voisivat mennä. Se riittikin lapsille. Isä hiukan kummasteli sitä eväiden määrää, minkä lapset halusivat mukaan. Juurihan he olivat syöneet. Mutta ei isä hennonut pihistellä vaan laittoi runsaat muonavarat lapsille mukaan. Arveli vain, että kenties lapsilla olisi alkamassa jokin kasvupyrähdys ja silloinhan ruokaa varmaan tarvitaan.    

Nyt oltiin jo matkalla takaisin kotiin. Isä ei lakannut ihmettelemästä sitä ruuan määrää, minkä lapset olivat retkellään saaneet katoamaan. Olipa onni että hän oli varannut ruokaa sukulaisperheenkin varalle. Nämä eivät olleet kuitenkaan päässeet rannalle, kun nuorempi heidän lapsistaan oli tullut kipeäksi. Lapset vain myhäilivät. He tiesivät jo, että aika pian ruinattaisiin varmaan uutta uimaretkeä.

Illemmalla lapset lähtivät tapaamaan ystäväänsä Fiddling-setää. Hänelle kerrottiin tämä uusi ongelma, mutta ei hänkään heti keksinyt ratkaisua. Hohotteli vain taas tapansa mukaan, mutta lupasi miettiä asiaa. Lapset lähtivät sitten kotiin ja matkalla juttelivat sedästä. He olivat onnellisia siitä, että heillä oli tuollainen ystävä, joka oli ihan kuin aikuinen, mutta ei kuitenkaan sillälailla oikeasti.

Fiddling lähti kävelylle miettimään saamaansa tehtävää. Eräässä risteyksessä hän kääntyi sellaiseen suuntaan, missä ei ollut ennen käynyt. Hänestä oli mukava nuuskia uusia paikkoja. Hän käveli tien viertä mietteissään. Tien vasemmalla puolella oli puita ja niiden takana jokin varaston näköinen rakennus. Yht'äkkiä hän säikähti vähän sillä talon luota kuului hurja ulvahdus. Aivan kuin lauma susia, hän tuumi ihmeissään. Kun hän katsoi tarkemmin rakennusta, hän näki sen seinässä jonkin eläimen kuvan ja tekstin MC Hyeenat.

Tähän päättyy tarinan toinen osa. Jatkoa seuraa.